Världen och pengar

Den här veckan har vi påbörjat jobbet med att pricka in på kartor varifrån eleverna har sitt ursprung, utifrån en tidigare läxa där alla föräldrar fick svara på frågor om vart de växte upp någonstans.

Det kommer att bli en häftig världsbild med alla elever som representanter  över alla världsdelar utom en. Återkommer med bilder på det färdiga resultatet nästa vecka.

I matematiken har vi jobbat vidare med pengar på olika sätt och på måndag ska vi leka affär igen. Förhoppningsvis kan elverna känna sig tryggare i hur man räknar, men också i själva dokumenterandet av lärsituationen.

I onsdags hade vi vattenexperiment i NO. Vi tog paus från ”lilla Droppes resa” och testade vattentryck och ytspänning. Det blev blött och rinnigt men mycket uppskattat. Speciellt övningen med vatten i glaset och metallbrickorna.

img_0486

Idag torsdag har vi ägnat oss åt bokstaven T. Skrivit T-ord, tillverkat trappor och torn av lego och kaplastavar samt designat T-shirts. Såklart hanns det även med lite fingervirkning. En av de roligaste aktiviteterna just nu!

img_4521

I morgon går vi till biblioteket för att låna nya böcker. Sista lån-omgången för den här terminen. De böcker eleverna lånar i morgon lämnar vi tillbaka i god tid innan jullovet.

Nu finns vi även på instagram! @galaxens09b

Följ gärna där!

//Gunilla

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *