Det börjar närma sig jullov

Det märks att vi närmar oss jul och lite extra ledighet. Det ligger en förväntan och lite extra pirrighet i luften och det är kanske lite svårt ibland att hålla kroppen stilla när det spritter överallt.

Sista veckan innan jullovet nu så ägnar vi oss åt att göra lite avslut. Vattenprojektet ska avslutas och sagan om lilla Droppe likaså. I matematiken har eleverna blivit introducerade i en ny app – Vektor – som verkar väldigt uppskattad. Dessvärre var den svårare att mängd-nedladda än vad jag hade förutsett, men från i morgon ska alla ha den på sin iPad. Om barnen är intresserade av att arbeta med Vektor hemma, så kan ni skaffa dem en egen inloggning för hemmabruk. Det är gratis och kräver bara en mycket enkel, anonym registrering. Kom ihåg att anteckna eller skärmdumpa lösenordet bara! Anledningen till att jag inte vill att de använder skol-kontot hemma, är för att de bara kan jobba 30 min/dag i appen och då vill jag gärna att de 30 minutrarna ska gå att göra här i skolan. Kul hursomhelst att det går att få bra träning i matematiskt tänkande, på ett roligt sätt. Ett gott komplement till allt annat vi gör.

I morgon har vi luciafirande på skolan, där vi får njuta av 2:ornas luciatåg och vackra sång. Det blir förhoppningsvis en mysig förmiddag!

//Gunilla

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *