Musikhjälpen

Följer ni musikhjälpen på Sveriges radio och SVT play? I år är ämnet högst aktuellt för oss som arbetar och tillbringar vår vardag i skolan – att barn i krig också ska ha rätt att gå i skolan. Vi har pratat lite om musikhjälpen i klassen, om varför man vill samla in pengar till de som har det sämre och vad sådana pengar kan göra för skillnad. Barnen kunde verkligen relatera till detta, då vi på Galaxskolan har den egna förmånen att ha en vän-skola i Burkina Faso, som vi årligen skänker pengar till. Bl.a nu så har vi ju lotteriet på pepparkakshusen, vars intäkter går direkt till ”vår” skola i Burkina Faso.

Idag hade jag musikhjälpen igång en stund på morgonen. Jag visade dessutom upp pengarna som klassen hittills köpt lotter för och talade om att jag tänkte skänka en lika stor summa till musikhjälpen. Tillsammans räknade vi pengarna och sedan swishade jag summan direkt till Radiohjälpen.

Så, tack vare att ni och era barn köpt lotter för att stödja insamlingen till vår vän-skola i Burkina Faso, så har även musikhjälpens insamling för att barn i krig ska ha rätt att gå i skola, fått motsvarande summa av mig.

img_4612

//Gunilla

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *