Ännu en vecka.

Så har en till vecka sprungit förbi, den 3:e skolveckan för eleverna. Det känns lite som att sommaren kommer längre och längre ifrån oss och i luften ligger helt klart en höstkänsla. I NO har vi letat hösttecken och pratat en del om flyttfåglar och andra djur som väljer andra ställen att tillbringa vintern på. Lite fina teckningar på flyttfåglarna som flyger iväg pryder nu väggen ovanför vårt fönster.

I måndags hade vi uppstart på våra värdegrundsveckor. Hela skolan samlades i idrottssalen, där rektor Susanne inledde med några ord och välkomnade våra nya elever i förskoleklasserna. Sedan fick vi se en liten teater om vänskap och till sist sjöng vi vår Galaxen-sång. En trevlig start på de fem veckorna av fördjupat arbete med våra värdeord. Den här veckan har vi tänkt lite extra kring värdeordet må bra. Funderingar och reflektioner kring vad som får oss att må bra har varvats med lite må-bra-lekar och samarbetsövningar. Vi tittar på en serie på UR som heter ”vara vänner” och utifrån avsnittet vi sett så funderar vi kring hur vi kan bemöta varandra i olika situationer.

I svenska har vi läst första kapitlet i diamantjakten. Hoppas läsläxan fungerar bra där hemma! Låt gärna barnen läsa kapitlet flera gånger om det behövs, så blir det enklare att svara på frågorna. Läsläxan ska tillbaka på måndag, men eftersom vi har utvecklingssamtal nästa vecka så lämnar jag inte ut någon ny läxa då.

I språkskrinet har eleverna arbetat med alfabetisk ordning, vilket var lite klurigt. Men med samarbete och lite tålamod så gick det bra.

 

I matematiken har vi börjat med talen upp till 100 och hur man kan dela upp tiotal och ental. Jag upplever att de tycker det är kul att arbeta i matteboken och alla kämpar på utifrån sina förutsättningar.

I bilden med Parvaneh har barnen tillverkat fina bokmärken, ingen den andra lik.

Nu är veckan slut och nästa vecka börjar samtalen. Barnen kommer få med sig 2 lappar hem idag som jag vill att ni kikar på inför samtalen.

Två stjärnor och en önskan känner eleverna till sedan tidigare, men nu handlar det specifikt  om ämnena svenska och matematik. Fundera tillsammans, ni vårdnadshavare tillsammans med ert barn, vad som är styrkorna och vad som är utmaningarna i svenska samt matematik. Fyll i varsin ruta för varje ämne. När det gäller svenska så är det inom områdena läsa, skriva och tala som vi pratar kring.

Ta med lapparna så att vi kan ha dem som underlag på samtalen. Jag vill gärna ha in dem dagen innan samtalet, men ni som har samtal på måndag får ta med dem då.

Ha nu en riktigt trevlig helg!

Inga bilder från samarbetsdagen idag tyvärr, men såhär har vi tillbringat slutet på en dag full med aktiviteter, till ”Bamse och tjuvstaden”.

//Gunilla

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *