Läslov

Nu kan man säga att lite mer än halva terminen har gått. Läs- (höst)lovet stundar och det blir en liten välbehövlig paus från skolarbete.

Däremot så vill jag inte att eleverna pausar med läsandet, så hem kommer en läsutmaning som jag vill att eleverna försöker göra och där är ni som vårdnadshavare är jätteviktiga stöd. Det blir ett läs-bingo och ytterligare en liten, liten skrivuppgift. Har man tid så finns även en liten mattekluring med.

I svenskan har vi jobbat en del med långa och korta vokaler. Genom att känna till hur långa och korta vokaler låter, så får man hjälp med att veta om ett ord ska ha dubbelkonsonant eller inte, tex ful och full, eller bus och buss. Öva gärna lite hemma, jag märker att de tycker det är kul när de har förstått och ser samband.

Idag har vi övat på att skriva berättelse igen med hjälp av tankekarta. Vilken utveckling många har gjort! Se bara på skillnaden mellan två berättelser för dessa två elever.

Jag önskar er härmed ett glatt och trevligt läs-lov! 🍁📖🍄🎃

Skriv gärna en liten kommentar på det eleverna (och jag) skriver. Det är roligt för oss att se att någon läser (och reagerar) på det vi skriver.

//Gunilla

 

0 svar på ”Läslov”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *