Utflykter

Så här års gör en del utflykter och på våra två senaste har vi, förutom upplevelsen, även fått njuta av riktig sommarvärme. Härligt!

För en vecka sedan var vi i Sigtuna på en historisk stadsvandring, där vi fick bekanta oss med det gamla Sigtuna och ta del av många intressanta fakta. Mycket kunde eleverna relatera till efter vårt arbete med forntiden under våren. Vikingar, runstenar och runskrift var väldigt bekant och det var spännande att föreställa sig hur det kunde ha sett ut på samma plats för 1000 år sedan. Lek och matsäck i det gröna hann vi med också. En riktigt härlig dag!

I måndags var det dags för nästa utflykt. Då var vi med Naturskolan ute vid Näsudden och provade på hur det kunde vara att leva som jägare och samlare för sisådär 7-8000 år sedan.

Det var en spännande dag då vi fick veta hur människorna då jagade och vad de levde av. Vi fick se hur deras vapen kunde se ut och vilka redskap de använde. Det finns lämningar (gravar)  från bronsåldern, flera tusen år gamla, i skogarna där vi var och dessa fick vi se och upptäcka.

Roligast var nog ändå att testa på att kasta spjut och pilbåge, tillverka keramik, tvinna snören och slipa älgben. Dagen gick väldigt fort och det var nöjda elever vi åkte med tillbaka till skolan.

Tack för att du läste och tog del av våra äventyr!

Lämna gärna en kommentar! Det tycker vi är kul!

//Klass 2B

0 svar på ”Utflykter”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *