Det närmar sig…

Näst sista veckan innan jullovet har börjat och julkänslan börjar smyga sig på lite smått.

Vi har återupptagit förra årets koncept på julkalender, så varje dag öppnar en av slumpen vald elev, en lucka i årets Pixikalender och får således en liten bok att läsa för övriga klassen. Högläsningen är frivillig, så vill man inte läsa själv gör jag det istället. Som en liten extra twist får en elev varje dag också dekorera en pepparkaka, som vi hänger upp i fönstret och som får avnjutas på avslutningsdagen.

Galaxskolans Nobel-firande blev väldigt lyckat i fredags. Tipsar er om Galaxskolan på Instagram där det finns lite bilder från dagen.

På torsdag har vi det traditionella luciafirandet på skolan, där tvåorna kommer att lussa för oss ute vid scenen.  Vanlig skoldag efteråt.

I morgon tisdag skickas terminens sista läsläxa hem, som ska vara tillbaka på måndag nästa vecka. Sen blir det en paus över jullovet, men ni kan nog räkna med någon typ av läsutmaning då som vanligt.

Vi har som vanligt inför lucia ett pepparkakshuslotteri, där man kan vinna ett tjusigt pepparkakshus och där intäkterna från lotterna oavkortat går till vår vänskola i Burkina Faso. Lotterna kostar 5 kr styck och finns nu att köpa. Det är tvåorna som arrangerar lotteriet.

Jag återkommer med mer info om kommande vecka och julavslutningen omkring torsdag.

//Gunilla

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *