Information

Idag har vi i klassen samtalat om den tragiska händelse som inträffade förra veckan, då en ung pojke hittades avliden i skogen invid elljusspåret. Pojken är nu identifierad och var elev på Valstaskolan. Idag fredag flaggar därför alla skolor i kommunen på halv stång.

Händelsen är ganska uppmärksammad i media och det vi vet just nu är att en ung människa är avliden och ytterligare en ung person är häktad, misstänkt för att ha något med händelsen att göra. Det brukar bli mycket spekulationer och frågor runt en sådan här händelse och vi har idag pratat lite om det, hur viktigt det är att inte spekulera kring saker man inte vet så mycket om, då det lätt sprids rykten. Jag har uppmanat barnen att ställa frågor om de undrar över något och ni kan också hjälpa dem där hemma genom att lyssna till deras tankar och svara så ärligt det går på eventuella frågor och funderingar.

//Gunilla

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *