Läxor den tid som är kvar

Hej!

Nu är det inte lång tid kvar av terminen och jag tänkte att vi den sista tiden ska repetera sådant som fortfarande är lite svårt för många. I matematiken är det subtraktion med uppställning och framför allt växlingen som behöver repeteras.

Vi har låtit trycka ett häfte med uppgifter där eleverna får öva just detta. Vi kommer att ha genomgång i skolan på måndagar och jobba två sidor här på lektionen. Sedan får eleverna hem häftet och ska göra en sida i läxa till veckan därpå. Läxan är måndag – måndag och kommer hem i en mapp.

Eftersom boken nyckeln till skatten är slut nu, så tänkte jag ett annat upplägg för läsläxa nu på slutet. Eleverna får med sig hem ett protokoll, där de ska fylla i vad de läst för något, men de väljer själva en text att läsa. Det kan vara en artikel, en faktatext, en kapitelbok eller bilderbok. Innehållet är inte det viktiga, utan det viktigaste är att få till ca 15 minuters meningsfull läsning om dagen.

För enkelhetens skull kommer läsläxan också hem med mappen och sträcker sig från mån – mån.

Jag hoppas det kommer att fungera bra. Hör av er om ni har tankar och funderingar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *